';

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ

Εκεί που οι πολιτισμοί διασταυρώνονται και η ιστορία πλουταίνει

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Γνωρίστε τη νύφη του Θερμαϊκού

Η πόλη της Θεσσαλονίκης είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και πρωτεύουσα του Νομού Θεσσαλονίκης. Είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία που προσελκύει το ενδιαφέρον των ιστορικών ερευνητών, αρχαιολόγων και εθνολόγων. Ιδρύθηκε το 315 π.Χ. από τον τότε βασιλιά της Μακεδονίας Κάσσανδρο και πήρε το όνομά της από την ετεροθαλή αδερφή του Μ. Αλεξάνδρου και γυναίκα του ιδρυτή της πόλης Κασσάνδρου, Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη ονομάστηκε έτσι, από τον πατέρα της Φίλιππο κατά την γέννησή της, καθώς ο πρώτος μόλις είχε πετύχει σημαντική νίκη κατά των Θεσσαλών.

Σημαντικό κέντρο για τον αρχαίο Ελληνικό, Ρωμαϊκό και Βυζαντινό πολιτισμό, η Θεσσαλονίκη απαριθμεί μνημεία από όλο το φάσμα του ιστορικού χρόνου. Σε καμιά άλλη πόλη η ιστορία δεν ανταγωνίζεται την Μυθολογία όσο στη Θεσσαλονίκη. Στην ιστορική και από κτίσεώς της διαχρονική πορεία η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη των πέντε αισθήσεων και του ενός και μόνου κυρίαρχου και ανοιχτού συναισθήματος.

Κι ενώ στην καθημερινότητά της πορεύεται χωρίς πυξίδα και στους ονειρικούς λογισμούς της θέλει πάντα να μας κρατάει το χέρι!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ταξιδέψτε στην κοσμοπολίτικη Θεσσαλονίκη, γνωρίστε την από κοντά και χαρείτε τη ζωντανή πόλη.

Ταξιδέψτε στην κοσμοπολίτικη Θεσσαλονίκη, γνωρίστε την από κοντά, χαρείτε τη ζωντανή πόλη, επισκεφθείτε τα αξιοθέατά της και απολαύστε τη διαμονή σας σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία μας.

Στη Θεσσαλονίκη μπορείς να συναντήσεις ποικιλία στην τέχνη, στην κουλτούρα, στους ανθρώπους, στην ψυχαγωγία, στη μαγειρική. Θραύσματα προερχόμενα από διάφορους πολιτισμούς, ήθη και έθιμα ενωμένα όλα σε μορφή μωσαϊκού. Γειτονιές και κτήρια, όπως στους προσφυγικούς συνοικισμούς, ξυπνούν μνήμες και εμπνέουν και τους πιο απλούς πολίτες να φανταστούν, να σχεδιάσουν, να πλάσουν σαν ταλαντούχοι καλλιτέχνες την πόλη της Θεσσαλονίκης της καρδιάς τους.

ΝΕΑ / BLOG    |     ONLINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ     |     ΟΜΙΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑEGEON GROUP     |     SITEMAP