';

ΜΕΡΗ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Η καλύτερη βόλτα που έχετε πραγματοποιήσει ποτέ στη ζωή σας

ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ, ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΥΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

σας καλούν να πραγματοποιήσετε ένα μαγευτικό ταξίδι στο χθες.

Άνω Πόλη

Επταπύργιο

Βρίσκεται βόρεια του Αγίου Δημητρίου στο ψηλότερο σημείο της πόλης και εκτείνεται μέχρι τα βυζαντινά τείχη. Κατοικείται από την ελληνιστική περίοδο με αυξανόμενη πυκνότητα που κορυφώνεται την περίοδο της τουρκοκρατίας. Ξεχωρίζει για το δροσερό μικροκλίμα της και για την εξαίσια θέα που προσφέρει σε ολόκληρη την πόλη και τον Θερμαϊκό. Τα σπίτια υιοθετούν χαρακτηριστικά της μακεδονικής και ευρύτερης βαλκανικής αρχιτεκτονικής παράδοσης. Είναι απόλυτα ενταγμένα στο διαφορετικό ύφος της περιοχής που αν και βρίσκεται μια ανάσα από το πολύβουο κέντρο της πόλης ξεχωρίζει για την ησυχία και τους πιο ήρεμους ρυθμούς ζωής.

 

Πλατεία Αριστοτέλους

Η επιβλητική

Η πλατεία Αριστοτέλους είναι η μεγαλύτερη πλατεία στη Θεσσαλονίκη και μια από τις μεγαλύτερες και επιβλητικότερες στην Ελλάδα. Επί της πλατείας Αριστοτέλους βρίσκονται μερικά από τα πιο σημαντικά και όμορφα κτίρια της πόλης όπως το Ολύμπιον, όπου διεξάγεται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τα 12 κτίρια που περιβάλουν την πλατεία είναι χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα. Μερικά από τα καλύτερα βιβλιοπωλεία της πόλης βρίσκονται στην πλατεία, αρκετοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, δημόσιες υπηρεσίες και πολλά μαγαζιά εστίασης όπως μοντέρνες καφετέριες, ρεστοράν και μοντέρνα ζαχαροπλαστεία.

 

Λευκός Πύργος

Μουσείο της Θεσσαλονίκης

Το γνωστότερο σύμβολο της Θεσσαλονίκης και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία της Ελλάδας, ο Λευκός Πύργος χτίστηκε ως οχυρωματικός πύργος το 15ο αιώνα και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό κατάλυμα και φυλακή. Η τελευταία αναστήλωση ολοκληρώθηκε το 1985 και έκτοτε ο Λευκός Πύργος χρησιμοποιούνταν για εκθέσεις, ενώ από το 2006 και μετά λειτουργεί μόνιμα ως Μουσείο της πόλης της Θεσσαλονίκης. Ολόκληρη η κατασκευή ήταν μέρος την οχύρωσης της πόλης, που ξεκινούσε από το ανατολικό τμήμα που σώζεται μέχρι σήμερα στην Άνω Πόλη και τελείωνε στο Λευκό Πύργο με το θαλάσσιο τμήμα που κατεδαφίστηκε το 1867.

Ροτόντα
Ναός Αγίου Γεωργίου

Το κτίριο της Ροτόντας ανήκει στο ευρύτερο γαλεριανό συγκρότημα οικοδομημάτων μεταξύ των οποίων η Αψίδα, τα Ανάκτορα και το Οκτάγωνο. Χτίστηκε από τον Γαλέριο γύρω στα 300 μ.Χ. με σκοπό να γίνει το μαυσωλείο του και στα τέλη του 4ου αιώνα μετατράπηκε σε χριστιανικό ναό. Από το 1590 μέχρι την απελευθέρωση της πόλης (1912) λειτουργεί ως τζαμί και μετά τους σεισμούς του 1978 μετατρέπεται σε μουσείο. Σήμερα εκτός από τις τα έργα τέχνης και τις περιοδικές εκθέσεις που φιλοξενεί ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα σωζόμενα ψηφιδωτά και μερικές σπάνιες τοιχογραφίες. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν και μπορείτε να το επισκεφτείτε καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Ταξιδέψτε στην ιστορικού κάλλους Θεσσαλονίκη, επισκεφθείτε τα αξιοθέατα και τα μνημεία της και απολαύστε τη διαμονή σας σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία μας.

Μία μικρή ή μεγάλη ανείπωτη ιστορία έχουν να αφηγηθούν τα μνημεία και τα αξιοθέατα, μεγάλης ιστορικής σημασίας και όλα μέσα στην πόλη. Μπορείτε να επισκεφθείτε τα μέρη στα οποία ο πολιτισμός άφησε το στίγμα του και αιχμαλώτισε τον χρόνο με τον δικό του μοναδικό τρόπο, τα μνημεία. Περιηγηθείτε μέσα στην πόλη και θαυμάστε τα σημεία αυτά ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη. Η πλούσια ξενάγηση σε συνδυασμό με την αύρα της πόλης θα σας γοητεύσει και θα σας ταξιδέψει σε παλαιότερες εποχές στο παρελθόν.

.

ΝΕΑ / BLOG    |     ONLINE ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ     |     ΟΜΙΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑEGEON GROUP     |     SITEMAP