Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ AEGEON HOTELS GROUP

Το κέντρο της πόλης μία ανάσα από τα ξενοδοχεία μας

ΙΔΑΝΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Τα ξενοδοχεία μας βρίσκονται στην ιδανικότερη τοποθεσία στη Θεσσαλονίκη, στο κέντρο της πόλης. Μπορείς να γνωρίσεις και να δεις από κοντά τα πάντα με τα πόδια. Το κέντρο της πόλης εκτείνεται από την έκθεση και τα πανεπιστήμια μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό. Εκεί βρίσκονται τα περισσότερα από τα αξιοθέατα της πόλης. Η πλατεία Αριστοτέλους δεσπόζει κάπου στη μέση, ενώ το διασχίζουν τέσσερις μεγάλες οδικές αρτηρίες (Λεωφόρος Νίκης, Τσιμισκή, Εγνατία και Αγίου Δημητρίου). Στην επαφή του κέντρου με τη θάλασσα βρίσκεται η νέα παραλία και ο Λευκός Πύργος.

Πάνω από το κέντρο βρίσκεται η Άνω Πόλη που είναι ένα γοητευτικό μωσαϊκό ιστορίας και παράδοσης. Ένα συνονθύλευμα πέτρας και πρασίνου. Μια δροσερή σοφίτα απ’ όπου μπορείς να κρυφοκοιτάξεις όλη την υπόλοιπη πόλη και τον Θερμαϊκό αφ’ υψηλού, πίνοντας ένα ουζάκι στην αυλή ενός μεζεδοπωλείου. Είτε με τα πόδια, είτε με την πολιτιστική λεωφορειακή γραμμή, κατηφορίστε τον δρόμο πλάι στην ανατολική οχύρωση, για να συναντήσετε στα δεξιά σας το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ και σήμερα αποτελεί το τούρκικο προξενείο της πόλης.

Προσπερνώντας τη δυτική πλευρά της Πανεπιστημιούπολης, μπορείτε να καταλήξετε σε άλλο ένα από τα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, τη Ροτόντα, το κυκλικό κτίσμα που προοριζόταν για μαυσωλείο του Γαλέριου, αλλά μετατράπηκε σε ναό και σήμερα, λειτουργεί ως Μουσείο.

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Μπορείτε να περιηγηθείτε στις βιτρίνες της Τσιμισκή ή της Μητροπόλεως

Δε θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι ένα από τα πιο σύγχρονα εμπορικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής με πλήθος καταστημάτων εμπορικών κέντρων και άλλων μαγαζιών που καλύπτουν τις απαιτήσεις και των πιο απαιτητικών καταναλωτών.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στις βιτρίνες της Τσιμισκή, της Μητροπόλεως και πραγματικά να πάρετε μια γεύση από την ποιότητα και την ποικιλία που διακρίνει τις επιχειρήσεις αυτών των περιοχών.